ShortseaShipping
AdBanner

Nytt og norsk shortsea-rederi

Det nyetablerte norske selskapet Viasea Shipping AS oppretter containerlinje mellom Rotterdam og Oslofjorden, med oppstart i begynnelsen av november. ​En stor, norsk speditør står bak.

​​​Som eneste aktør vil Viasea tilby et rendyrket shortsea-konsept - helt uten feedercontainere. 

Fokus er punktlighet og forutsigbarhet – og være et reelt alternativ til bilfrakt over store deler av Europa. 

Viasea vil være en liten aktør med stor fleksibilitet og mulighet for raske beslutninger, fortelles det i en pressemelding.

​Har lang erfaring

Viasea Shipping AS ledes av Morten Pettersen, som har over 20 års erfaring fra shortsea markedet. Han har bakgrunn fra Unifeeder, Tschudi Shipping og Samskip - for å nevne noe.

Selskapet vil ha hovedsete i Moss, men ha egen avdeling i Rotterdam, Nederland. 

​I dag teller staben fire ansatte.

​Norge, BeNeLux, Ruhr og UK

​​Viasea Shipping AS tilbyr containerfrakt i Europa til speditører, tankoperatører samt direkte til importører og eksportører. Primærmarkedet vil være Norge og BeNeLux, men øvrige områder på kontinent​et som Ruhr-området i Tyskland, Nord-Frankrike og Storbritannia er også fokusområder. Sjøveis videretransport til hele fire britiske havner underbygger satsingen på nettopp Storbritannia. Disse havnene er Immingham, Thamesport, Teesport og Blyth.​

- God respons

Pettersen er svært fornøyd med responsen som det har vært i markedet, etter at Viasea Shipping sendte ut en pressemelding mandag 24. oktober.

- Har bestillingene til de første turene begynt å komme? spør vi.

- Ja, basislasten er der, og vi har fått en rekke telefoner etter at pressemeldingen ble sendt ut. Responsen er akkurat det vi håpet den ville bli - svært bra! svarer han​.

​Fleksibelt og pålitelig

Containerskipet som settes inn på linjen er chartret, navnet er "Nor Feeder" og kapasiteten er 508 TEUs. Skipet vil ha sin første avgang fra Rotterdam 4. november, med ankomst i Oslo mandag morgen, 7.november.

​Planlagt rute vil gi forutsigbare og pålitelige avgang- og ankomsttider. 

- Vi har når vi lagde ruteplanen, tatt høyde for vær, vind og uforutsette hendelser. Å anløpe når vi skal, vil være viktig for oss, påpeker Morten Pettersen.

Kun shortsea

​Selskapets skip vil anløpe rene shortsea-terminaler for å unngå store og trafikkerte oversjøterminaler. Handel vil kun være B2B.

I Oslo anløpes Yilport-terminalen og i Moss den offentlige havna.

- Vi har valg Rotterdamhavnen Moerdijk som med sin beliggenhet, midt mellom Rotterdam og Antwerpen, gjør havnen til et ideelt knutepunkt for transport til og fra det europeiske innlandet, forteller Morten Pettersen til oss i Shortsea Promotion.​

Viaseas skip anløper Moerdijk, Rotterdam havn onsdager kl 07.00 og returnerer til Oslo lørdag kl 03.00.​

​- Du finner oss hver mandag morgen kl 04.00 i Oslo havn, og kl 12.00 i Moss havn - en god start på uken? sier Pettersen retorisk - og med et smil.

Han legger til: 

- Vi tilbyr deg som vareeier faste tider for ankomst og avgang for å gi deg forusigbarhet og gjøre den videre distribusjonen enklere. 

​Bakgrunn for etableringen

- Det er stort potensial i å flytte gods fra vei til sjø – forutsatt pålitelig seilingsplan, samt å være en serviceinnstilt og kundevennlig shortsea-tilbyder. Dagens situasjon, hensyntatt tjenester som tilbys, konkurrenter og markedet generelt, tilsier at det er rom for en mindre aktør med et høyt servicenivå, slår Morten Pettersen fast. Han fortsetter:

​- Det er stort forbedringspotensial i bransjen innenfor innovative løsninger, elektroniske og digitale tjenester. Viasea ønsker å sette kundens behov i fokus, og gjøre det lett å velge et miljøvennlig fraktalternativ som sjøtransport og ha god kontroll på egen logistikk.

​Fakta

Viasea Shipping AS er et datterselskap i ColliCare konsernet. Selskapets visjon er å tilby det beste alternativet til biltransport fra Europa til Norge, hensyntatt miljø, tid og kostnad. 

Ledelsen er etablert i Moss, og et avdelingskontor finnes i Rotterdam, Nederland.

​Selskapets ledelse

  • Managing Director - Morten Pettersen.
  • Operations Manager - Espen Hansen

Kontakt

  • Viasea Shipping - 69 25 ​70 00

Mer info kan du få på selskapets nettsted - ​​​viasea.no​

Rutene er nå også tilgjengelig på ShortseaSchedules: 


Eksempel på rute fra London til Oslo med Viasea, som bruker A2B-Online fra London til Moerdijk og så egen linje til Oslo:

Nyhetsemner:  Moss , Oslo , Linjetilbud , Viasea
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab