ShortseaShipping
AdBanner

Velger sjøveis containere

Verdens største leverandør av fôr til havbruksnæringen, har valgt NCL og Kuehne+Nagel for inngående transport av råvarer.

Bildet: Elin Norheim, Skretting

For å forbedre logistikken, har Skretting valgt å containerisere flere av råvarene til sin fôrproduksjon. Skretting velger nå NorthSea Container Line, NCL, som leverandør for inngående transport, og trekker frem logistikkleverandørens omfattende logistikktilbud og fleksibilitet som faktorer som var avgjørende i valget av leverandør.

​Kuehne+Nagel bidrar videre med administrasjon og tilrettelegging.

- Effektivitet er viktig

​- Vi leverer høykvalitetsfôr og -service til oppdrettere over hele verden, og effektiv logistikk er en viktig del av vår totalleveranse. I den forbindelse er det viktig for oss å videreutvikle og effektivisere supply chain inn til våre fabrikker. Gjennom en omfattende analyse av logistikkbehovet til våre produksjonsanlegg i Stavanger, Averøy og Stokmarknes har vi nå valgt å bruke containere for transport av våre tilsetningsstoffer, uttaler fagsjef for inn logistikk Elin Norheim.

​Verdens største

- Som verdens største leverandør av fôr til havbruksnæringen, er det viktig at Skretting har en kontinuerlig optimalisert varestrøm. Vi har derfor valgt å starte et tett samarb​​eid med containerrederiet og logistikkleverandøren North Sea Container Line - NCL - og kommer til å benytte oss av deres omfattende logistikkløsninger. Vi har også hatt en kreativ og god prosess sammen med Kuehne+Nagel, og vi er veldig stolte av å kunne presentere en løsning for fabrikkene våre som resulterer at containerne blir losset på nærmeste kai både i Averøy (Hestvikholmen) og Stokmarknes. All honnør til NCL som er åpen for å tilpasse seg kundens behov, roser hun NCL.

Hånd i hånd

Kuehne+Nagel administrerer og tilrettelegger kontrakten og transportene på vegne av Skretting.

- Vi er med andre ord navet i logistikkhjulet, K+N's eget kundeteam for Skretting har det fulle ansvar for gjennomføring, sier Harald Faaberg i Kuehne+Nagel.

- Meget fornøyd

​Administrerende direktør i NCL, Arne Jakobsen, sier han er meget fornøyd med at Skretting nå velger å legge om sin logistikk.

- Vi er helt sikre på at dette var en god avgjørelse for Skretting. Vi ser at denne type industri typisk setter pris på våre containeriserte logistikk løsninger, sier han til Shortsea Promotion - og fortsetter:

- Dette er gode nyheter for oss som driver med containertransport på kysten av Norge. Det betyr økte volumer, som igjen gjør oss i stand til å sette inn større skip og øke antall avganger. I lys av avtalen med Skretting som handler om vesentlige volumer for NCL, kommer vi til å strekke vår service ytterligere nord til Stokmarknes. Vi styrker også vår organisasjon ytterligere i Haugesund for å opprette den høye servicegraden vi ønsker å levere til enhver tid, påpeker Arne Jakobsen.

Til Stokmarknes over nyttår

- Når begynner dere med NCL-containere​​ for Skretting?

- Vi begynner selve jobben for Skretting over nyttår, og det dr​eier seg om betydelig ny last ny last for NCL.  Vi synes det er gøy å først kunne forlenge  rutene våre til Stokmarknes, men håpet vårt for NCL, er å kanskje kunne forlenge lenge ruten vår til helt til Tromsø. Men i første omgang nå til nyttår, er til Stokmarknes, sier en smilende Arne Jakobsen.

Kanskje helt til Tromsø

- Kan du si noe om når dette eventuelt kan bli en rute helt til Tromsø?

- Det er vanskelig å si, men vi er veldig optimister på å kunne få til dette videre nordover til Tromsø. Vi syns dette er veldig gøy, og vi er takknemlig for å få være med på dette, sier Arne Jakobsen  til  Shortsea Promotion.

Her er NCLs rutemønster på ShortseaSchedules - klikk på kartet for detaljer: 

Nyhetsemner:  NCL , Vareeier , Bruker sjø , God praksis
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab