ShortseaShipping
Siste: 
AdBanner

Økt trafikk mellom Göteborg og Belgia

Belgia er Sveriges åttende største eksportmarked. Nå utvider det svenske rederiet SOL sin trafikk mellom Göteborg hamn og belgiske Zeebrügge.
Det Göteborg-baserte rederiet Svenska Orient Linien, SOL, utvider nå sin trafikk mellom Göteborg og belgiske Zeebrügge. Rederiets skip vil komme til å seile fra Göteborgs havn syv ganger i uken.

​Suksess

- Vi har hatt en fantastisk volumutvikling i løpet av året som har gått – og slått hodet i taket kapasitetsmessig. Derfor øker vi nå trafikken på linjen, slik at vi også i fortsettelsen kan tilby våre kunder en stabil trafikk og en god service, uttaler Ragnar Johansson, administrerende direktør for Svenska Orient Linien AB.

​For å håndtere de nye avgangene, har rederiet satt inn et nytt skip. «Ark Forwarder». Det 185 meter lange fartøyet vil anløpe Gothenburg RoRo Terminal. Den første seilingen fant sted torsdag i uken som gikk. Reisen til Zeebrügge tar omlag halvannet døgn. 

RoRo er stort i Göteborg og i Europa

​Göteborgs hamn har nå fem RoRo-linjer med totalt 16 anløp til og fra Belgia pr. uke. Foruten SOL, trafikkeres også Belgia av RoRo-rederiene CLdN og DFDS Seaways som går til Zeebrügge respektive Ghent. 

Belgia viktig for Sverige

- Zeebrügge er et viktig godsnav for mange svenske import- og eksportbedrifter, som har virksomhet i Belgia og Nord-Frankrike, forklarer, forklarer Jacob Minnhagen, forretningsutvikler i Göteborgs Hamn AB. Havnen ser det som svært positivt at virksomheten øker for SOL – og at de satser på den svenske storhavnen.

Belgia er Sveriges åttende største eksportmarked – med en verdi på cirka 50 milliarder svenske kroner pr. år.  Verkstedsprodukter og maskiner er to av varegruppene som det eksporteres mest av til Belgia. 

Mange svenske eksportvarer lastes også om i Belgia for videreforsendelse ut i verden med oversjøiske skip.

Importen fra Belgia til Sverige består blant annet av matvarer, kjøretøy og industrikomponenter. 

Kilde: portgot.se  

AVBILDET: Svenska Orient Liniens skip anløper Gothenburg Roro Terminal, en av RoRo-terminalene i Göteborg.​

Her er SOLs ruter​​​ på ShortseaSchedules:


Nyhetsemner:  Sverige , RoRo
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab