ShortseaShipping
AdBanner

Klar for ny vekst med ny eier

Nor Lines har nå lagt om sine ruter og satser tung på ny direkte forbindelse til Vestlandet. Ruten fra Polen langs norskekysten opprettholdes. Se de nye rutene her.

I november lanserte Nor Lines nye ruter. Ruteendringene er nå iverksatt og oppdatert på ShortseaSchedules​.

Hovedtrekkene er at Contin​ental Line ikke lenger går via Oslofjorden, men direkte til Vestlandet og nordover. Poland Line opprettholdes fra Polen via Oslofjorden til Vestlandet og Nord-Norge med ukentlig frekvens. Baltic Line er skilt ut og vil ikke være en del av virksomheten som Eimskip tar over. DSD forsetter denne linje som en heleiet virksomhet. (Les Nye Baltic Line​).

For Continental Line er roro, container og prosjektlast direkte fra Kontinentet til Vestlandet og Nord-Norge et viktig nytt produkt. For roro gjelder dette kjøretøy av ulik størrelse, men også løstraller.

Continental Line betjener Eemshaven, Cuxhaven, Sandnes, Bergen, Molde, Bodø, Svolvær, Harstad, Tromsø og Hammerfest hver uke nordover og går via Tromsø, Molde og Ålesund på sydgående. På forespørsel anløpes også andre havner.

​Nesten alle havnene Nor Lines går til har nå fått roro-kapasitet: Sandnes, Bergen, Ålesund, Molde, Trondheim, Bodø og Harstad. Det arbeides med å få til roro-løsninger også i Tromsø og Hammerfest. I mellomtiden løser Nor Lines dette med "Mediterranean berthing", dvs roro-rampen direkte på kai. For Continental Line tilbyr Nor Lines transport av og i containere av alle slag på dekk og prosjektlaster håndtert av skipets avanserte kraner. Nor Lines har egne 45 fots containere og tilbyr dør-til-dør leveranser. Pallelast og stykkgods kan håndteres gjennom sideportene.

Nor Lines tilbud med last på Hurtigruten fortsetter som før.

- Med dette opplegget vil vi betjene kundene bedre med god og rask fremføring, sier Heidi Skare, Ansvarlig sjø, Nor Lines. - Vi forventer at dette ruteopplegget skal fortsette også etter overtagelsen av Nor Line ved Eimskip. Overtagelsen behandles nå av konkurransemyndighetene.

Se det nye ruteopplegget for Nor Lines i ShortseaSchedules under. Klikk på kartet for mer detaljer om hver rute.      

Nyhetsemner:  Linjetilbud , RoRo
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab