ShortseaShipping
AdBanner

Øker sjøratene

For å styrke det samlede feeder ratenivået, har Maersk datterselskap Seago Line annonserte en prisøkning på tvers av alle sine markeder.

Søren Castbak, administrerende direktør i Seago Line, sier dette til HANSA.

- Etter siste års fall i fraktratene i intra-europeisk fart, er vi nå på et stadium der fraktratene ikke er på bærekraftige nivåer. Legg til at drivstoffprisene er økende, og valutautviklingen er negativ, så er dette negativt for Seago Line i intra-europeisk fart. Jeg tror at bærekraftige intra-europeiske transportløsninger på sjø, er av sentral betydning for konkurranseevnen til våre kunder. For at vi skal fortsette å utvikle og opprettholde kvaliteten på transportløsninger sjøveien, må vi gjenopprette intra-europeiske fraktratene til bærekraftige nivåer, sier Castbak.

Containerlinjen mener at markedet har et uakseptabelt ratenivå, og dagens situasjon er uholdbar på lang sikt. Intra-europeisk transport av containere er svært påvirket av økende bunkerspriser, devaluering av euroen og britiske pund.

Seago Line øker ratene fra 1. mars 2017, herunder basis-raten, bunkersfaktorer og andre tillegg. Ratene vil øke for alle container-typer på flere av Seago Lines ruter.

Kilde: Hansa - Seago Line increase rates on key trades​

Nyhetsemner:  Seago Line
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab