ShortseaShipping
AdBanner

Bygger flere mega RoRo-skip

CLdN bestiller ytterligere to skip fra Hyundai i Sør-Korea, med opsjon på fire til. Skipene har 5400 lastemetere for trailere.

Tidligere har selskapet plassert ordrer for fire skip, hvorav de to første fartøyene på ​​8000 lastemeter (570 trailere) blir levert allerede i år. Disse RoRo-skipene vil bli satt inn i Zeebrugge-UK rute. Dette vil legge til rette for en stor utvidelse av Rotterdam/Zeebrugge-London-ruten, ifølge CLdN.

For å komplettere nybyggene og å forberede for ekspasjon, vil et nytt havneanlegget på 59 hektar bli åpnet i andre kvartal 2017 i Zeebrugge.

Den siste bestillingen er en del av selskapets utvidelsesprogram som omfatter inntil 12 nybygg, hvorav seks har blitt bekreftet tidligere. I mars 2016 bestilte selskapet to RoRo skip fra kroatiske verftet Uljanik, med opsjon på ytterligere fire.

- Disse ekstra skipene, kombinert med den massive utbyggingen av våre terminaler i Zeebrugge, vil tillate CLdN å lage et hub/nav-konsept også i den nylig utvidede Rotterdam-terminalen. Vi vil, med våre iberiske ruter fra Rotterdam til Santander og Leixoes, også betjene Zeebrugge to ganger i uken, sier en talsperson fra CLDN.

- I tillegg vil vi også bruke nybygg for å betjene den skandinaviske korridoren, hvor dagens fartøy ikke er optimale for ruten. Vi vil starte oppbyggingen av last for å forberedelse oss for ankomst av de nye skipene i løpet av 2018.

CLdN opererer 24 RoRo-skip, med seilinger mellom havnene i Zeebr​ugge, Rotterdam, London, Killingholme, Dublin, Göteborg, Esbjerg, Hirtshals, Santander og Porto.​

Her er CLdNs rutemønster på ShortseaSchedules:


 

Nyhetsemner:  CLdN , Flåtefornyelse , RoRo
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab