ShortseaShipping
AdBanner

Samskip til syv havner i Oslofjorden

Vareeiere – gled dere! Samskip har nå forbedret sin service i Oslofjorden ytterligere.

​- I et skiftende miljø, hvor det er behov for kortere ledetider, er vi i Samskip glade for å kunngjøre en forbedret seilingsplan som nå dekker hele syv havner i Oslofjorden, er budskapet som Are Gråthen, daglig leder for Samskips norgesoperasjoner, kom med denne uken.

Med den nye anløpsplanen som nå er gjeldende, vil Samskip tilby en raskere dør-til-dør-transport fra Rotterdam til Moss, Kristiansand og Larvik. Disse havnene betjenes på ukentlig basis. Det samme gjør også havnene Fredrikstad og Brevik.

Drammen legges til

 I tillegg utvider Samskip sin drift i Oslofjorden ved å legge havnen i Drammen til nettverket. Dette skaper mulighet for å levere lasten lastet på torsdag eller fredag i Rotterdam – og varene dine er fremme mandagen etter i Oslo-området.

-Et veldig attraktivt alternativ til veitransport, slår ​daglig leder f​ast med et smil.

Noen eksempeler

De to ukentlige avgangene fra Rotterdam til Oslo, henholdsvis på tirsdag og lørdag, vil forbli uendret. Denne ruten tilbyr vareeiere muligheten til å sende last i en dør-til-dør-løsning som betyr at varene er fremme innen fem kalenderdager.  Tirsdagsavgangen fra Rotterdam gjør at lasten leveres på fredag i Oslo-området. Lørdagsavgangen fra Rotterdam egner seg bra for varer som skal leveres neste tirsdag i Oslo-området.

Har jobbet nitidig med kundeservice

For noen år siden, ble innseilingen for skip til Drammen regnet som for lang. M​​en – noe har skjedd, for i dag ser fokuset heller til å være på andre ting. Vi spør Are Gråthen nærmere om hvorfor de har valgt å tilføye Drammen på anløpskaret.

-Svaret på dét er nok ganske sammensatt, da det nok har med både eksterne faktorer - utenfor Drammen -  og interne faktorer - i Drammen - å gjøre. For det første har Drammen Havn vært flinke til å markedsføre seg, og de har vært flinke til å tilrettelegge for konkurranse med øvrige havner i eksempelvis Oslo, Moss, Larvik og Brevik. Når det er sagt, så har nok Drammen også nytt godt av negativ og treg utvikling i andre havner og områder. Drammen havn har virkelig markert seg som et godt alternativ til Oslo havn, i hvert fall for last som skal videre vest eller sørvest for Oslo, forklarer Gråthen. Han fortsetter.

Positivt med jernbane på Holmen

-For vår del er det også en hovedmotivasjon å kunne tilby mandagsutleveringer i Oslo og omegn, med ankomst Drammen søndag. Den nyåpnede jernbaneterminalen i Drammen havn åpner også en rekke flere muligheter for fremtiden, med Drammen som et multimodalt knutepunkt.

AVBILDET: Denne uken startet Samskip å tilby last til Drammen havn - og dermed tilbyr rederiet hele syv havner i Oslofjorden, betjent med tre skip og tre ruter.​

Her er Samskips ruter på Oslofjorden i Short​​​seaSchedules. Klikk på kartet for mer detaljer:

​ ​
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab