ShortseaShipping
AdBanner

LNG - stadig flere steder

Skangas signerte 17. februar en kontrakt med Stromossen i Finland, om leveranse av flytende naturgass (LNG) til deres første biogasstasjon i Vaasa.

Misspelled WordStormossen tilbyr drivstoff til offentlig transportsektor og til privatbiler. Misspelled WordSkangas’ fleksible LNG-leveranser vil være en reserve og sikrer Misspelled WordStormossens egne biogassleveranser til sine kunder.

I en pressemelding opplyser Misspelled WordSkangas:

«Til sin nye Misspelled Wordbiogasstasjon produserer Misspelled WordStormossen biogass ved hjelp av lokalt avfall. Biogassen er bærekraftig, lokalt produsert og nøytral i forhold til CO2-utslipp. Når den brukes er det ingen partikkelutslipp og nesten ingen NOx-utslipp (nitrogenoksid) sammenlignet med diesel og bensin. En annen fordel er at Vaasa-busser på biogass reduserer trafikkstøy betraktelig sammenlignet med de gamle dieselbussene».

-Misspelled WordSkangas vil være vår reserve som drivstoffleverandør til vår nye stasjon. Å velge Misspelled WordSkangas gir oss muligheten til å tilby enten naturgass eller biogass, siden de har en distribusjonskjede for gass uavhengig av rørnett», forklarer​ Leif Åkers, daglig leder i Misspelled WordStormossen. Han fortsetter:

- Dette er den første Misspelled Wordbiogasstasjonen, men det blir ikke den siste. Vi satser på økt tilgjengelighet av gass som drivstoff for å møte markedsbehov og samfunnskrav for et mer bærekraftig og et renere miljø.

Årlig produksjon av metangass ved Misspelled WordStormossens biogassanlegg tilsvarer 1.500.000 liter diesel. I begynnelsen vil gassen dekke behovet til 12 bybusser og omtrent 1.000 privatbiler.

- Transportmarkedet er i utvikling. At Vaasa valgte gassbuss for offentlig transport, er et godt eksempel. Vi er svært glade for å kunne bidra til utviklingen, ved å tilby Misspelled WordStormossen både flytende naturgass og/eller -biogass, avhengig av behovet, uttaler Tommy Misspelled WordMattila, salg- og markedsdirektør i Misspelled WordSkangas

- I et større perspektiv er dette et eksempel på at naturgass spiller en viktig rolle. Naturgass vil aktivt bidra til utviklingen av forsyningskjeden av biogass i Norden», konkluderer Misspelled WordMattila.

​Illustrasjonsfoto fra Misspelled WordSkangas.

Nyhetsemner:  LNG-drivstoff , Miljø
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab