ShortseaShipping
AdBanner

Automatisk landstrøm til Hurtigruten

​Som første havn i Norge tilbyr Bergen og Omland havnevesen landstrøm til Hurtigruten. Anlegget som nå ferdigstilles blir en mal for andre havner​, opplyser Bergen Havn

I disse dager pågår tekniske avklaringer om det nye landstrømanlegget for Hurtigruten i Bergen. Anlegget skal være klart til bruk når "Spitsbergen" er klargjort for landstrøm i oktober. "Spitsbergen" er det første av i alt ni hurtigruteskip som skal over på landstrøm. "Nordlys" skal være klar i november, melder Bergen og Omland havnevesen på sine nettsider.​

Bergen er første havn i Norge som tilbyr landstrøm til Hurtigruten, men andre byer kommer etter, melder Bergen og Omland havnevesen, BOH.

– Det vi gjør blir en mal for alle havnene i Norge, sier miljørådgiver Even Husby i BHO. Han fortsetter:

- Vi er blitt enige med Hurtigruten om en løsning for automatisk tilkobling. En utfordring for skipene er å redusere tiden som går med til på- og avkobling av strøm fra land. Den løsningen som bygges nå løser dette automatisk i løpet av få minutter.

Anlegget koster åtte millioner. Enova står for 83 prosent av finansieringen. Resten er finansiert av Bergen og Omland havnevesen ​.

– Nå håper vi at tildelingen fra Enova i 2017 vil få fart på utbyggingen i andre havner, sier Even Husby.

Foto: WikiCommons.

​​Kilde: Bergen og Omland havnevesen.


Nyhetsemner:  Bergen , Havn , Landstrøm , Miljø
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab