ShortseaShipping
AdBanner

Suksess med lette 45-fot containere

Samskip har suksess med lette containere for kjøle- og fryselast og øker antall enheter.

Samskip mottok nylig 51 nye 45-fots containere i Rotterdam. De skal brukes for kjøle- og fryselast og øker dermed Samskip's kapasitet og konkurranseevne i dette viktige segmentet for Norge.  

Utvidede funksj​on​​​er

Containerne, bygget i Kina og levert til Rotterdam Shortsea Terminals, har samme innovative innervegger i kompositt, som i den første bestillingen i 2014. Den forbedrede designen resulterer i containere som er lettere, sterkere og enklere å rengjøre. Lasthåndteringen blir også enklere.

Johan Vogelaar, Samskip Manager Multimodal Services - Reefer Trade, forklarer at taravekten er redusert fra 5.990 kilo til 5.760 kilo, noe som igjen øker nyttelastkapasiteten. - Disse nye reefer-containerne er også fem centimeter bredere inne i forhold til en vanlig 45ft reefer, noe som gir plass til større paller og emballasje, sier han. - Dette er en spesielt viktig fordel for frukt- og grønnsaksavskipere.

Hver container inneholder en Thermo King Magnum Plus generatorsett med høy ytelse, designet spesielt for langtransport av dypfrosset, frosset, kjølt eller oppvarmet gods i et temperaturområde på -30 til +30 grader Celsius.

Sporing

Spor- og sporadministrasjonsprogramvare brukes til å overvåke og styre sensortilkoblede 45ft reefer-enheter som opererer på skip, tog, lekter, bil og terminal i hele Europa. - De nye reefer-containerne gjør det mulig for et utvidet transportnettverk samtidig som det innebærer mer bærekraftig og kostnadseffektiv løsninger, med forbedret kvalitetssikring for kundenes temperaturstyrte varer, sier Vogelaar. - Det isolerte materialet som brukes er 100% ikke-CFC (Cyclopentane), i tråd med våre miljøvennlige forretningsstandarder.​

Her er Samskips rutenettverk på Vestlandet:

  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab