ShortseaShipping
AdBanner

Ekornes sparer på sjøveien

Fra nyttår kommer 70 % av eksporten til Europa fra Sykkylven til å ta sjøveien. Det sparer Ekornes mye penger på. Og samfunnet.

Det er Moderne Transport som skriver om den nye logistikkløsningen til Ekornes, som har valgt DB Schenker som global logistikkleverandør.

Besparelsen med å velge sjøveien til Europa er omtrent kr 10 millioner.  

Samtidig vinner også samfunnet på dette. ​​Ukentlig vil 11 vogntog overføres til sjø med den nye løsningen, i følge Moderne Transport.  

– Det handler om å finne løsninger for å produsere de​​​r vi er. Målet er at 70 prosent av varene til det kontinentale Europa skal bli fraktet med skip fra hovedanlegget i Møre og Romsdal til Rotterdam i Nederland, sier distribusjonsdirektør Stian Østrem i Ekornes til Moderne Transport.​

Årlig håndteres det 300.000-400.000 kubikkmeter last på anlegget på Ikornes i Sykkylven (bildet over) i følge Moderne Transport. Totalt går det 2.000 TEU med containere fra Sykkylven.

Samskip​​​​

Samskip er underleverandør til DB Schenker og tilbyr nå to anløp på Ikornes, hver tirsdag og hver fredag. Etter oppkjøpet av ECL har Samskip nå tre ukentlige skip på Vestlandet, hvorav to går til Rotterdam og ett til Hamburg. Ekornes har flyttet sin logistikk for Europa til Rotterdam og Samskip leverer derfor møblene til det nye logistikknavet for Ekornes, som ligger knapt 5 mil unna havnen. 

Miljøgevinst​ med Samskip

​Samskip har nylig lansert en miljøkalulator. Legger vi inn tallene for en lastebillast fra Sykkylven til logistikksenteret er besparelsen 1200 kg CO2. For 11 lastebillaster i uken er dette 660 tonn CO2 per år. Dette tilsvarer besparelsen med 320 Teslaer.

​Samfunnsgevinst 

Arbeidet som Stian Østrem og hans team har gjort har derfor en betydelig samfunnsgevinst. Årlig spares 1 million trailer-km med overføring av 11 biler i uken på denne strekningen. Dette utgjør en samfunnsgevinst på kr 3 millioner. Takk for innsatsen!


Bildet: Distribusjonsdirektør Stian Østrem i Ekornes o​g salgssjef Trine Lossius Brendryen i Schenker. Foto: Per Dagfinn Wolden - Moderne Transport​.

Ler vår tidligere artikkel om dette her:

Les hele artikkelen her i Moderne Transport her:

Her er Samskips rutenettverk på Vestlandet:

  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab