ShortseaShipping
Siste: 
AdBanner

Studentoppgave om terminaleffektivitet

Studentene Anders Bakken Hekland og Håkon Skinnerud ved Høgskolen i Sørøst Norge, har gjennomført en oppgave med simulering av ulike terminalløsninger for gjennomstrømning av containere.
Simuleringen er hovedoppgaven de har tatt i bachelorprogram i Skipsfart og Logistikk ved Høgskolen i Sørøst Norge.

- Borg Havn er i planfase med å oppgradere og fase inn stablekraner på containerterminalen, og det er viktig å sette opp terminalløsning her for mest mulig effektivitet i alle ledd. Det tilsier at alle bevegelser med rullende materiell, bruk av stacker og kraner må foregå uten for mye ventetid i enkelte ledd og god symmetri i hele logistikken, påpeker havnedirektør Tore Lundestad.

Studentoppgave er basert på simuleringsprogrammet ChessCON som er et tysk programverktøy Høgskolen i SørøstNorge har anskaffet.

- Rapporten vi har fått skriftlig og presentert fra studentene, gir oss et veldig fint innspill i arbeidet med å beslutte design og endelig oppsett av stacker med RTG-kraner i løpet av året. Vi takker studentene og veileder Clemet Thærie Bjørbæk for et glimrende arbeid, og gratulerer Anders og Håkon med beste karakter A fra skolens sensor, avslutter Lundestad.

​AVBILDET: Fra v. Anders Bakken Hekland, havnedirektør i Borg Havn IKS Tore Lundestad og Håkon Skinnerud. Foto: Borg Havn.
Nyhetsemner:  Borg , Havn , Terminal
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab