ShortseaShipping
AdBanner

Base til base transport med LNG og batteri

Det nye kombinasjonsfartøy fra Halliburton vil gi base-til-base transport av våt og tørr bulk og ro-ro og tungløft på samme kjøl. Dette gir store fordeler.

Alexander Muri Henden, fra chartering i Kuehne + Nagel, presenterte status for prosjektet på Sjølogistikkonferansen 2018 i Stavanger. Det første skipet, Hannah Kristina, er klar for ruten og gjennomgår nå de sist tester. Forventet oppstart er nå i september. Transport på vei blir da supplert med base-til-base sjøtransport.

Hannah Kristina får to tungløftkraner, en ro-ro-rampe i tillegg til tanker som kan ta bulklaster for oljenæringen. På dekket kan det skipes flere typer last som store tunge og brede kolli, kjemikalie-tanker og roro-last under dekk i form av trailere og laster på mafi. – Dette representerer en ny definisjon av multipurpose, sier Muri Henden.

Skipet vil ha miljøvennlig gassmotor i kombinasjon med batteripakke (hybrid) ​og skal gå i fast rute med mellom forsyningsbasene i Sør-Norge. Det vil gi et viktig bidrag til å forbedre planlegging og gjennomføring av tilførselslogistikken, særlig innen boring- og brønn. Det nye tilbudet er veltilpasset lange avtaler og kunder som ønsker å gjøre varige forbedringer.

En rekke alternative lastbærere vil tilbys og skipet har en krankapasitet på 2 ganger 60 tonn.

For ytterligere informasjon, kontakt:


  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab