ShortseaShipping
AdBanner

Trenger vi mindre havner?

Sandnes er en liten, effektiv havn som ligger nær en større. Hva tilbyr slike havner? Slik svarer havnesjefen.

- Små havner må løpe raskere enn større, sier havnesjef Thor Thingbø på Sjølogistikkonferasen i Stavanger denne uken. Sandnes har nettopp vært vertskap for NM i friidrett. 

Sandnes havns store fortrinn er at den har ​kort vei til E39 og de store industriområdene i regionen. Havnen disponerer 9000 m2 bygg, 900 meter kai og 60 mål kaiområde. Her tilbys en ny ro/ro-rampe for rullende last og stykkgods på traller. Havnekranen har en kapasitet på 50 tonn og terminalen tilbyr containerstacker, terminaltraktor og trucker på 3-22 tonn. - Vi har dyktige og serviceinnstilte medarbeidere med årelang erfaring innen logistikk og havnevirksomhet, sier Thingbø. 

Avstanden til Forus er bare 3 km og her finnes landets største industriområde. I tillegg er havnen bare 9 km til godsterminalen på Ganddal og bare 14 km til Øksnevad Næringspark, et industriområde i vekst. Havnens kunder har derfor en stor fordel, nemlig lavere kostnader for kjøring til og fra havn. 

Sandnes havneterminal håndterer varer effektivt og rimelig. På grunn av rimelig drift, ser vi ofte at små havner ikke har høyere håndteringskostnader, ei heller høyere havneavgifter. Havnen har lagerhotell med store inne- og utelager og leier ut personal etter behov. Lossing og lasting kan foregå i havnen eller ute hos kunden. Terminalen tilbyr uttransport til lastens mottager og stuing og tømming av containere - "stuffing and stripping". 

Sandnes håndterer store mengder stål til lokalindustrien, bulklast med bl.a stein, sand og salt, stykkgods og oljeutstyr, betongelementer som skipes ut til store prosjekter langs kysten og gips, trelast, stein og betong som står på lager og distribueres.

Sandnes har nylig etablert en tørrhavn på Forus med kapasitet på 25 000 m2 utelager. Her tilbyr de korttids- og langtidslagring. - Vår dryport på Forus er et utelager nær deg, er Thingbøs tilbud til oljeindustrien. 

- Vi gjør det vi kan, hver dag, for at transportene skal gå så enkelt som mulig, sier Thingbø med glimt i øyet. ​

Nyhetsemner:  Sandnes , Politikk , Havn
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab