ShortseaShipping
AdBanner

IKEA bygger gigantisk sentrallager

Den svenske møbel- og interiørgiganten IKEA har kjøpt en 100 dekar stor tomt på Vestby Næringspark Øst for 78 millioner kroner.

Nå skal det bygges sentrallager, det første for IKEA i Norge. Hittil har lagringen av møbler skjedd i tilknytning til varehusene. 

Når det nye lageret i Vestby står ferdig, skal IKEA betjene flere varehus på Østlandet og fremtidig netthandel. Sistnevnte er et satsningsområde.

-Muligheten til å ta med møblene hjem med en gang har vært en viktig del av IKEAs suksess. Da vi ser at forventningene til rask levering også er høye for de som handler på nett, jobber vi kontinuerlig med å finne nye og bedre måter å møte kundenes ønsker på uansett hvordan de velger å handle hos oss. Lageret i Vestby vil på sikt redusere leveringstiden og gjøre IKEA enda mer tilgjengelig for nordmenn, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge, da avtalen med Vestby kommune ble signert 1. februar i år.

I tillegg jobber IKEA med å utvide antallet produkter tilgjengelig for netthandel, slik at nesten hele sortimentet på cirka 10 000 produkter kan kjøpes på nett.

Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen forteller til Moss Avis at lagerets størrelse har et anslag på 40.000 til 50.000 kvadratmeter. Det er snakk om et automatisert lagerbygg med høyteknologi. 

Halvannen kilometer unna lageret, har IKEA kjøpt en 70 dekar tomt på det såkalte Delijordet, også i Vestby, for senere å bygge nytt varehus. De to byggeprosessene er uavhengig av hverandre. 

- Vi gleder oss til å starte detaljplanleggingen av dette sentrallageret. I tillegg til å betjene flere varehus på Østlandet, skal vi med dette lagret også ta høyde for fremtidens netthandel, slik at vi kan møte kundene på en bedre måte. Det er selvsagt også et mål å redusere tiden på leveransene, sier IKEA-pressekontakt Kristian Willanger til Moss Avis. 


Nyhetsemner:  Moss
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab