ShortseaShipping
AdBanner

Nesten dobling av bompenger i Oslo

Dette gjør det dyrere og kjøre i transitt gjennom Oslo. Og styrker sjøtransporten til Oslo, litt. Dessverre fusker utlendingene fortsatt.

Før kostet en passering for en EuroV-lastebiler og eldre kr 105 per passering. Nå koster det kr 193 i rush-tiden og kr 163 utenom. For EuroVI er prisen satt til kr 132 i rush-tiden og 102 utenom. El- og hygrogenbiler kjører gratis. 

Rabatten for kunder med gyldig Autopass-avtale forblir uendret på 10 %​. Takstene i bomringen i Bærum justeres etter alminnelig prisstigning.​

I praksis er dette en fordel for skipslinjer som bruker EuroVI-biler og for leveranser innen bomringen om man bruker Oslo havn. For EuroV-biler og eldre som kommer fra utlandet og som kjører i transitt gjennom bomringen tur-retur representerer den nye avgisten en kostnad på kr 2 ganger beløpene over. 

Dessverre melder MT logistikk at hver fjerde utlending ikke registreres i bomringen. Alle tunge kjøretøy i Norge skal ha AutoPass-avtale, også utenlandske. Likevel passerer altså hver fjerde utenlandske bil bommene uten at passeringen registreres. La oss håpe at myndighetene tar grep om dette. 

Kilde: MT Logistikk

Nyhetsemner:  Konkurranseevne , Oslo
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab