ShortseaShipping
AdBanner

Landstrøm på anbud

Oslo Havn satser nok en gang på landstrøm - denne gang til utenlandsfergene på Vippetangen. Det dreier seg da om fergene til DFDS og Stena Line.

​Utenlandsfergene på Vippetangen skal få landstrøm. Anskaffelsen er ute på anbud med tilbudsfrist 27. november 2017. Det er hva Oslo Havn KF melder på sine nettsider.

Anskaffelse av landstrøm for utenlandsfergene på Vippetangen i Oslo er lagt ut på Doffin. Den er også delt interasjonalt på TED. Fristen for å levere tilbud er 27. november 2017.

​- Vi er glade for en god prosess med markedet i forkant, med blant annet gjennomføring av dialogkonferanse 23. juni 2017. Alle de gode casene leverandørene ga oss, har vært viktig i våre diskusjoner for å få laget en god kravspesifikasjon, opplyser miljøsjef Heidi Neilson i Oslo Havn - og hun fortsetter:

- Vi er godt fornøyd med at rederiene og de som skal bruke løsningen har engasjert seg, og gitt oss nyttig og viktig informasjon. Det hjelper oss i prosessen med å anskaffe et landstrømanlegg for fremtiden. Vi er spente på hvilke tilbud som kommer inn, og håper markedet kommer med fremtidsrettede og gode løsninger, slik at vi kan redusere klimautslippene og bidra til bedre byluft i Oslo. Vi ønsker å ha en avtale på plass i løpet av 2017.

- Løsningen kravspesifikasjonen beskriver har tatt utgangspunkt i dagens skip. I tillegg er det lagt inn flere opsjoner, for at vi på sikt kan tilby mer strøm til større ferger, mer strøm til el-kjeler og eventuelt batteri i framtiden. Vi ber også om opsjoner på å tilrettelegge for 60 Hz siden framtidens ferger kan være både 50 og 60 Hz, avslutter Heidi Neilson.

Kilde: Oslo Havn KF sine nettsider.

Flyfoto: Oslo Havn KF

Nyhetsemner:  Ferge , Havn , Landstrøm , Oslo , DFDS Logistics , Stena Line
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab