ShortseaShipping
Siste: 
AdBanner

Et høyteknologisk fartøy

BioMar med nytt og særdeles miljøvennlig fartøy.

Et nytt og høyteknologisk fartøy for transport av fiskefôr, skal omkort tid gå i drift for BioMar – MS "Nyksund".

Som et ledd i moderniseringen av BioMars transport av fiskefôr, ble det i 2015 inngått avtale med NSK Shipping AS om bygging av et nytt fôrfartøy. Skipet er bygget ved Tersan Shipyard. Skipet eies og opereres av NSK Shipping., og det ble tatt i bruk i forrige uke. 

- Dette svært avanserte fartøyet har vi lenge sett fram til å få i drift, for ytterligere å kunne betjene våre kunder på beste måte, uttaler eierne - som fortsetter:

- MS "Nyksund" sitt noe mindre søsterskip MS "Høydal", kom for få år tilbake med helt nye løsninger for bulklevering av fôr. Fartøyet var også det første gassdrevne i sitt slag, et viktig bidrag i BioMars bærekraftsatsing. Denne gangen har vi videreutviklet teknologien i MS "Høydal", samtidig som vi kompletterer BioMars portefølje av skip for fiskefôrleveranser. Nybygget er et høyteknologisk fartøy, med topp moderne utstyr på alle områder. Lastekapasiteten er på 2.700 tonn fiskefôr. Dette innebærer et miljøvennlig LNG-drevet fremdriftsmaskineri, som er levert av Rolls Royce. Skipet er også utrustet med utstyr for effektiv og skånsom håndtering av fiskefôr, samt større og kraftigere trustere og DP-system for optimal manøverbarhet. Skipet er designet i samarbeid med designselskapet NSK Ship Design, og det har en lengde på 81,5 meter.

Fakta om BioMar​

BioMar Group er en ledende leverandør av høyytelsesfôr til den globale oppdrettsnæringen. BioMar har i dag 13 fôrfabrikker i Norge, Chile, Danmark, Skottland, Spania, Frankrike, Hellas, Tyrkia, Kina og Costa Rica. Rundt regnet blir én av fem oppdrettsfisk, som produseres i Europa, Sør- og Mellom-Amerika, matet med fôr fra BioMar. På verdensbasis leverer BioMar Group fôr til cirka 80 land og til over 45 forskjellige fiskearter. BioMar Group eies 100 prosent av det danske industrikonsernet Schouw & Co, som er notert på NASDAQ i København.​


Nyhetsemner:  Nybygg , Fisk , Teknologi , LNG-drivstoff
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab