ShortseaShipping
AdBanner

Tesla-boom i Drammen havn

Frykten for den såkalte "Tesla-avgiften”, resulterte i at det strømmet på med elbiler til Drammen havn rett før jul.

I gamle dager var det kjøleskipene med juleclementiner ”alle” ventet på i Drammen. I år er det skip med rekordmange Tesla og andre elbiler, ​som har skapt stor forventning blant mange nybilkjøpere.

- Da det i forslag til neste års statsbudsjett ble varslet at avgiften på de dyreste og tyngste elbilene kunne øke over nyttår,  var det svært mange som gikk til bestilling av ny elbil, og da spesielt Tesla, opplyser assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Som kjent ble forslaget etter hvert vraket, men det stoppet ikke båtene med bestilte el-biler fra Europa og USA. På grunn av den store pågangen, valgte Tesla blant annet å sende en oversjøisk bilbåt, ”Glovis Courage”, direkte fra Zeebrügge med hele 780 Tesla'er ombord. Skipet ble losset på Drammen havn mandag 11. desember. Med på sjøreisen var også 142 KIA og 153 Hyundai fra Asia.

Salget av nye personbiler i Norge passert 140.000 i november. Det betyr en økning på 1,1 prosent høyere enn i fjor. Det er åttende året på rad at nybilsalget vokser, og bilimporten til Drammen havn ser også i år ut til å bli rekordhøy. 

Den største enkeltlasten med biler anløp den 8. desember med ”Arabian Breeze” som hadde 1957 biler ombord, opplyser Drammen Havn.

AVBILDET: Den 199,9 meter lange ”Glovis Courage” hadde 780 Tesla om bord da den la til ved Drammen havn. Foto: Knut Brevik Andersen/Drammen Havn.

Nyhetsemner:  Drammen , Havn , Volumer , Vareeier
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab